Logo
European Vegetarian and Animal News Alliance (EVANA)
Select language:
en de fr pt es
it nl ro sl sq sv


Book recommendation:
Paving the Way for Peace: Living Philosophies of Bishnoi and Jains
Join us on
facebook logo
Facebook!
RSS engl.
RSS all lang.

Donation to EVANA.

Si festohet ne Shqiperi Dita Boterore per Mbrojtjen e Kafsheve?

5 tetor 2013-10-05

Ne te gjithe planetin aktivistet per mbrojtjen dhe te drejtat e kafsheve u angazhuan me date 4 Tetor 2013, ne aktivitete te ndryshme ndergjegjesuese per publikun e gjere dhe per drejtuesit e institucioneve. Njerez te thjeshte gjejne rastin per te shprehur kenaqesine qe u ofrojne kafshet e tyre apo dhembshurine per kafshet e tjera te keqtrajtuara. Te rinj te tjere shkojne ne streheza kafshesh dhe mundohen te japin kontributin e tyre ndoshta edhe simbolik per te pakten 1 dite. Te tjere aktiviste mblidhen dhe diskutojne mbi strategjite e ndryshme per mbrojtjen e kafsheve ne te ardhmen.

Po ne ne shqiperi? Vetem nje dite me pas aktiviteteve per mbrojtjen e kafsheve, ne date 5 Tetor 2013 ne qytetin e Shkodres “festohet” duke nxjerre nje tender per vrasjen dhe eleminimin e kafsheve endacake. Nje tender qe tenton te arrije objektivin ne nje menyre edhe me makabre se me pare, duke perdorur helm per minj qe nga nje ane eshte i lire dhe nga ana tjeter te mos krijoje panik apo zhurme. Ky synim i erret eshte vijim i disa tenderave te hedhur nga bashki te ndryshme te shqiperise se fundmi.
Megjithate ne Shqiperi ka nje front per mbrojtjen e kafsheve. Ato jane OJF dhe individed e pavarur ne numer ne rritje gati progresive qe tashme jane denjesisht aktive ne ceshtjen e mbrojtjes se kafsheve ne Shqiperi. Festa per kete grup aktivistet sapo ka filluar dhe ajo festohet ne menyren me te mire: ne perballje me te gjithe ata qe çojne nepermend te keqtrajtojne kafshet.


Author: Animal Welfare Club Albania


Date: 2013-10-05

Share

Filter: 
1-13
2020-01-25
2013-05-29
seedling in soil
2013-01-19
German Agriculture Minister Aigner and FAO head Graziano da Silva urge international community to develop principles for responsible investments
2013-01-17
2013-01-17
2013-01-17
2013-01-04
2013-01-03
2013-01-03
2013-01-03
2012-12-30
2012-12-29
2012-12-28
photo GerdAltmann_pixelio.de
1-13

For correspondents:
Username:

Password: